Signalfelväxelfeltågfeldörrfelfelfelfel...

Dagens repetition slutade med att jag tillbringade längre tid på tåget än på repetitionen...

Dena kväll skulle jag åka till Solna för att repa med brassbandet. Vissa förseningar kunde man ju räkna med efter gårdagens och dagens snöväder, men... när jag kom ner till stationen hade tåget som skulle gått före det tåg jag tänkt åka med inte kommit än, och när det väl kom var det 35 minuter sent. Jag hade kunnat ta det tåget, men det meddelades att det skulle tas ur trafik och inte gå längre än till centralstationen och jag skulle ju ända till Solna. Så jag väntade in det tåg jag från början tänkt åka med, vilket var 25 minuter sent. Vilket är en ganska stor försening för tågtrafik som går en gång i kvarten.

Sett i efterhand skulle jag ha tagit det första tåget ändå och tagit tunnelbana och sedan buss till repet från centralen, det hade troligen gått fortare trots två byten. Men det är lätt att vara efterklok. När tåget kom var det som sagt 25 minuter sent. Resan tar normalt en halvtimme, men efter att ha blivit stående en stund i Älvsjö och en ännu längre stund på centralstationen på grund av diverse fel växte förseningen tills tåget slutligen anlände en timme försenat till Solna station. Och därifrån är det en stunds promenad till replokalen. 

När jag äntligen kom fram till replokalen hade dirigenten lämnat över dirigentpinnen till en av eufonisterna för att själv vicka i kornettsektionen där många stolar gapade tomma. Så det var ju bra att jag kom till sist i alla fall.

Efter att ha spelat oss igenom repertoaren inför söndagens konsert i Katarina kyrka avslutades repet i tillräckligt god tid för att jag skulle hinna med tiotåget hem i stället för det jag brukar ta halv elva. I själva verket visade det sig vara halv tiotåget jag åkte med, för det var en halvtimme försenat. Resan gick snabbare denna gång trots ett uppehåll på centralen, men när tåget anlände till Flemingsberg var det ändå 45 minuter sent.  

Totalt tillbringade jag längre tid på tåget och med väntetid på stationen än jag tillbringade i replokalen. Vad vi spelade den stund jag var där? Temat från "Mordet på Orientexpressen" naturligtvis...


Kommentarer
Postat av: Elle

Haha! Naturligtvis! :)



Jag satt själv i nästan tre timmar på tåget på väg hem i förrgår. Detta snöstormande...

2010-01-29 @ 15:17:42
Postat av: Kajsa

Ja, och igår snöstormade det inte ens, bara snöade lite lugnt och stilla.

2010-01-29 @ 16:02:15
Postat av: Per

I det hänseendet känns det tryggt att finnas i småstaden Lund; här är gångavstånd till det mesta.

2010-01-29 @ 19:54:33
Postat av: Kajsa

Ja, Lund har ju stora fördelar i det avseendet! Men det bygger ju på att allt man behöver verkligen finns i småstaden...Det är ju gångavstånd till allt här i Flemingsberg också, problemet är att Flemingsberg är så litet att här inte finns så mycket. Det är även gångavstånd till kommunens huvudort Huddinge (3 km) som är betydligt större och där det finns betydligt mer, men någon orkester att spela i finns det inte. Och om man dessutom vill spela i en speciell orkester, t.ex. Solna Brass, då blir det till att ge sig längre bort än man kan gå eller cykla. I mitt fall åker jag därmed hemifrån Flemingsberg söder om Stockholm till Solna nordväst om Stockholm. Och om inte Flemingsberg legat just i Stockholmsområdet kunde det varit besvärligt att åka till orkesterrepor kollektivt (i synnerhet hem sent på kvällen) från en så liten ort, men nu är ju kollektivtrafiken så väl utbyggd i hela Stockholmsområdet att det normalt inte är några problem. Men när det kommer massa snö fungerar förstås ingenting.

2010-01-29 @ 23:42:43
Postat av: Per

Självklart håller jag med dig - Kajsa. Och på tal om orkestrar; imorgon skall vi gå på konsert i Universitetsaulan. Det är Lunds Akademiska Blåsarsymfoniker (antar att Petra känner till dem) som ger en filmmusikkonsert tillsammans med Lunds Akademiska Kör. Hans är med och spelar.

2010-01-30 @ 18:33:07
Postat av: Anonym

Ja, den konserten har jag hört talas om, känner en biolog (Lars) som också spelar klarinett där. Hade varit kul att höra, men det är ju lite långt att åka även om jag kunnat. Vilket jag inte kan för mitt brassband har också konsert i morgon. Dock utan filmmusik.

2010-01-30 @ 22:13:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0