Sommar och sol!

Var det i dag. Riktigt varmt, riktigt soligt, och fantastiskt vårligt. Föräldrarna är och hälsar på, så de fick följa med ut på den första inventeringen på fjärilsslingan "Lillängen" (se det tidigare inlägget om fjärilsinventering). Dagsresultatet blev sex arter (det hade blivit sju om inte den enda citronfjärilen inte fått räknas av inventeringstekniska skäl), vilket väl inte är så pjåkigt så här tidigt på året.

                                                   
                                                         Påfågelöga



Blivande fjärilsinventerare? Låt er inte luras av att pappa har stickad tröja på sig - det är sådär 25 grader i skuggan och strålande sol.




Man fick se upp med vart man trampade, för det var gott om nyvakna ormar överallt i fjolårsgräset och löven. Här en huggis.




                        Ormarna var många, men en och annan skogsödla tittade också fram.


Och vargspindlar kryllade det förstås av. Här en Pardosa amentata som njuter av solen.




Efter avslutad inventeringsinsats avnjöt vi tillsammans med Ulla eftermiddagsfika hos Ulrika, Göran, Siri och Erik i Älvsjö, utomhus på terassen förstås. I skuggan - det var för varmt i solen, bara det! Dagen avrundades sedan med delikat middag på söder.  

Kommentarer
Postat av: Atte

Amen, vad e det här?

Här är det fortfarande November = mycket fuskigt!

Borde inte vi i södern ha det varmast?

2010-05-16 @ 22:35:20
Postat av: Elle

...och i Haparanda är det ÄNNU varmare. Mycket upp-å-ner:igt. Men det hinner nog ändra sig hundra gånger till. Det brukar löna sig att befinna sig söderut i längden.

2010-05-16 @ 22:42:02
Postat av: Anonym

I dag var det betydligt triostare väder här, men fortfarande hyfsat varmt om än mulet större delen av dan. Löna sig att befina sig söderut? Nja...inte när man tar den skånska blåsten med i beräkningen. Om man inte befinner sig ännu längre söderut än Skåne förstås.

2010-05-16 @ 23:13:05
Postat av: Kajsa

Förra kommentaren var det naturligtvis jag som skrev och glömde sätta ut namn på.

2010-05-16 @ 23:14:02
Postat av: Per

Härliga bilder - idag (tisdag) kom värmen till Lund också! Slang är ju orm på danska - utom just vad det gäller huggormen; man säger inte huggslang. Är det på det viset?

2010-05-18 @ 18:53:02
Postat av: Kajsa

Jag visste faktiskt inte vad huggorm heter på danska, men jag kände mig tvungen att googla det eftersom din fråga fick mig nyfiken, Per. Jag var dock också ganska övertygad om att den inte heter huggslang. Och det har både du och jag rätt i, faktum är att den heter hugorm, likadant som på svenska alltså fast med bara ett g...så "orm" används uppenbarligen på danska också, åtminstone för vissa arter.



Här är också varmt idag - jag kom precis hem från orkesterrep och kunde konstatera att man kan gå ute i kortärmat även så sent som vid tiotiden på kvällen utan att frysa!

2010-05-18 @ 22:44:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0