Spindelbo

Den här spindeln har nog byggt det estetiskt vackraste spindelbo jag nånsin sett. Jag får dock återkomma med vilken art det är.







Kommentarer
Postat av: Per

Spindelbo - säger du; är det samtidigt artens fångstnät? Hursomhelst ett vackert bygge. Mittbilden påminner ju om ett musikinstrumenthorn.

2010-05-22 @ 17:26:47
Postat av: Kajsa

Nej, det är inte fångstnätet, utan bara boet. De flesta spindlar har ett sådant, vid sidan av fångstnätet om det är en spindel som gör ett sådant. Där tillbringar de all tid då de inte är ute och jagar eller spinner nät, och många nätvävare springer också in dit för att gömma sig om något hotfullt skulle dyka upp när de är ute i nätet. Vanligen kallas det inte bo utan "reträtt". Och ja, det är en vacker liten klockformad tratt av silke. Jag tycker bygget är snyggt gjort också, med de två hopböjda stråna som stomme.

2010-05-22 @ 22:42:21
Postat av: Per

Har du kommit längre i artbestämningen?

2010-05-24 @ 08:03:46
Postat av: Kajsa

Nej, grejen är att den satt så fint i sitt bo att jag inte nändes fånga den när jag var ute, så allt jag har är bilderna här och de räcker inte för en säker artbestämning (vilket jag trodde de skulle göra) även om jag har mina misstankar om vad det är. Så jag måste tillbaka till stället där jag hittade den, leta upp den igen, fånga den och ta en närmare titt. Det ska jag göra snart och då ska jag tala om vad det är.

2010-05-24 @ 13:50:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0