novemberväder

Vädret är väldigt novembrigt nu - omväxlande vinter och omväxlande höst när den är som värst. Förra tisdagen (dvs bra tajmat veckan före SM när det var mer rep än vanligt på kvällarna) blåste det upp en rejäl snöstorm, rutorna skakade för att inte säga hela huset häruppe på åttonde våningen. Bilden är tagen mitt på dagen.



All snön var dock blötsnö, som när den landat på marken omgående omvandlades till slask på alla gator och gångbanor. Massor av slask. Decimeterdjupa drivor av slask. För övrigt skakar huset fortfarande eftersom det sprängs här i närheten. undrar vad de vibrationskänsliga spindlarna tycker om det? Och undrar om de uppfattar varningssignalen och har kopplat det till att det kommer att skakasnart efter?

Det var en utvikning, tillbaka till vädret. Så småningom smälte slasket (och frös till blankis), och nu är det återigen omväxlande grått och trist och då och då en kallare vacker dag med sol och blå himmel. Så var det idag, fint! Synd bara att det blir mörkt så fort att man inte hinner njuta så länge när det för en gångs skull är fint väder.



Och det regnade förresten hela SM-helgen i Värnamo. Och allra mest verkade det regna varje gång jag och Madde skulle gå mellan vandrarhemmet och centrum...men just nu är det fint med rimfrost på alla grenar.


Kommentarer
Postat av: Per

Stämningsfulla bilder; trots allt besvär som vintern brukar ställa till, ser jag ändå fram emot den årstiden nu.

2010-11-18 @ 08:53:54
Postat av: Kajsa

Den årstiden är redan här häruppe...snön ligger vit för tillfället.

2010-11-18 @ 14:44:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0