höstfärger

Så här ser utsikten från balkongen ut nu! I dag är det strålande sol (ser inte ut så på bilden, men det är det!) och jag önskar jag hunnit vara ute, men brassbandet kräver all tid just nu. Men snart så...


Kommentarer
Postat av: Per

Då får vi hoppas, att det soliga vädret håller i sig många dagar framöver; fin bild!

2010-10-11 @ 14:56:17
Postat av: Kajsa

Nja, hade bilden varit bra hade man även sett hur fantastiskt fint och soligt det är. Fast jag får en promenad till replokalen ikväll i alla fall.

2010-10-11 @ 15:33:39
Postat av: Elle

Jättefina färger!

2010-10-11 @ 21:15:31
Postat av: Kajsa

Det är alla asparna häruppe som står för det mesta av färgen.

2010-10-12 @ 12:46:11
Postat av: Nikore

hejsan :)

jag ba undrar hur du gör så att det blir en spindel på rubriken :3 skulle va jätte tacksam om du ville hjälpa mig, ska göra en blogg om min spindel o det skulle va perfekt :3

2010-10-13 @ 18:04:05
URL: http://nikore.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej Nikore! Välkommen hit! Fin blogg du har, roligt att du gillar "rubrikspindeln" :). Jag gjorde så här:



Enkelt förklarat är det så att jag helt enkelt har använt en bild med en spindel på som bakgrund i rubrikfältet på bloggen. För att infoga en bild som bakgrund i rubrikfältet måste man in och rota i källkoden för sidan (html-koden), och jag kan tyvärr inte säga exakt hur för jag är jättedålig på sånt själv. Men du behöver hitta den del av koden som bestämmer vilken färg rubrikfältet har - och sen stoppa in en bild där istället. Till viss del kan man läsa sig till vad som händer var i koden, så jag har helt enkelt kollat runt i den och sen prövat mig fram tills jag fått allt som jag vill ha det (den här bloggen är en sån där "färdigdesignad" blogg från början, som jag sedan ändrat en massa i designen på genom att ändra i den redan existerande källkoden).



Sen måste man till att börja med förstås ha en lämplig bild att använda som bakgrund i sitt rubrikfält. Det enklaste vore förstås att ta en bild av en spindel mot en helt enfärgad bakgrund där spindeln är ganska liten och större delen av bilden är tom, och sen beskära den till lämplig storlek och form. Men jag har gjort det lite mer rörigt för mig och istället använt ett foto jag hade sedan tidigare med en frilagd spindel (dvs en bild utan bakgrund). Sen har jag gett bilden en bakgrund i rätt färg (i mitt fall ljusgrön), beskurit så att spindeln är där jag vill ha den (dvs så att jag har plats för text), sparat den och som sagt infogat den som bakgrund till rubrikfältet i html-koden.



Lycka till!

2010-10-13 @ 20:55:31
Postat av: Nikore

Hej ^^

tack så mkt :D hehe ja den va fin ^^



okej, tack så mycket för hjälpen! :D jag ska försöka och se om jag lyckas :D jag tror det här e samma standardtema som jag har på den bloggen jag ska redigera på :3 tror den hette orange nånting :)



och förresten så bevakar jag din blogg nu på bloglovin :D

2010-10-14 @ 15:14:10
URL: http://nikore.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Kommer ärligt talat inte ihåg vad standardtemat jag har hette, men det spelar nog ingen större roll - det funkar säkert med vilket som av dem. Trevligt att ha dig här - jag ska titta in hos dig också då och då.

2010-10-14 @ 15:44:52
Postat av: Nikore

okej hehe :)

naajs ^^

2010-10-14 @ 16:56:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0