Den här tiden i november...

Det är precis som om det just den här tiden i november alltid infaller en kort tid när allt kör ihop sig och man har jättejättemycket att göra. I Stockholm berodde det mest på brassbands-SM och upptakten inför det med massor av rep och en eller ett par spelningar, vilket ofta sammanföll med en konsert även med den andra orkestern och sen naturligtvis jobbet som måste hinnas med som vanligt. Men här i Finland, utan brassbands-SM, hade jag väntat mig en lugnare start på november. Men så blev det inte riktigt, även om det inte är riktigt lika fullt upp som det brukat vara. Här beror det mer på jobbet, även om detta att det är ovanligt mycket att göra på jobbet naturligtvis också sammanfaller med en konsert.

Eftersom jag gjort alla trycksaker, utskick och dylikt till den finska delen av Green Islands-projektet hittills så kom naturligtvis ett annat projekt på Aronia (om närproducerad mat) och ville ha hjälp med lite sådant även de. Och naturligtvis är det bråttom och behöver göras genast. Samtidigt ska en artikel om ekosystemtjänster och Aronias forskning om sådana skrivas till Finlands natur (populärvetenskaplig tidskrift) av min forskargrupp, vi delar på jobbet och min bit är väldigt liten, men det måste göras nu eftersom deadline till tidskriften är nästa vecka och Marianne måste förstås hinna pussla ihop alla våra olika bitar till en sammanhängande text också. Och samtidigt har Green Islands en energiworkshop på Högsåra på lördag där jag ska hålla ett kortare föredrag. Och nästa vecka kommer den svenska delen av projektet på besök för en kurs i GIS, några möten med mera. Varken Högsåra eller GIS-mötet kräver mycket förberedelse för min del (men lite), men det innebär att lördagen och stora delar av nästa vecka effektivt går bort vad gäller allt annat som t.ex. skrivande och layoutande.

Och större delen av söndagen går bort den med, för då är det konsert. Min finska blåsorkester har inte spelningar ofta (jag har hittills bara varit med på en) men det är naturligtvis helt logiskt och självklart att när de för en gångs skull har en, dessutom en för deras del större konsert, så infaller den just denna helg. Och på måndag kväll ska orkestern gå på konsert i Helsingfors, och även om jag normalt inte haft något emot att jobba en måndagkväll så tänker jag inte göra det denna enda måndagkväll sen jag flyttade till Finland när jag har något annat inplanerat.

Så egentligen har jag absolut inte tid att blogga...men när kreativiteten tryter vad gäller jobbgrejerna behöver man ta en liten paus med något annat. Till exempel att blogga om att man inte har tid att blogga.  

Men det ska bli trevligt att åka till fina Högsåra på lördag, hoppas att vädret håller i sig! I går kom det en rejäl köldknäpp så nu är det frost överallt, men med den kom också fint soligt väder och jag föredrar alla gånger kallt men klart och soligt framför det varmare men gråtrista fuktiga novemberväder som varit den senaste veckan sådär.

Kommentarer
Postat av: Per

Det kan man ju kalla "busy"!

(Själv har jag varit upptagen i eftermiddag med att dissekera och dokumentera getingbokonstruktionen - lär komma ett specialinlägg om ett tag.)

2011-11-10 @ 21:23:18
Postat av: Kajsa

Ja! Ser fram mot getingbodissektionen.



Nja, som sagt, brukar vara mer upptaget än så här så här års, kvar i Stockholm hade jag haft rep nästan varje kväll den här veckan och sittit på brassbands-SM just nu. Ska bli roligt att höra hur det går för bandet - i dag är sista sm-dagen, elitklassens obligatoriska stycke (Trittico) spelades i går och i eftermiddag är det dags för det fritt valda (Blitz för solna brass del). Och sen en spelning på söndagen på vägen hem till stockholm. Här har jag ju förvisso också spelning imorgon, men vi spelar förstås inget ens i närheten av Blitz i svårighetsgrad...

2011-11-12 @ 08:29:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0