Ljusfenomen


Den rådande kombinationen i Ekenäs av kalla temperaturer och ändå ganska hög luftfuktighet (= isdimma och moln bestånede av is istället för vatten...) ger upphov till fantastiska ljusbrytningsfenomen när solljuset bryts i ispartiklar i luften. Vi har fantastiska knallröda solnedgångar (tyvärr bor jag på östsidan om stan...) och igår när jag kom ut ur affären efter att ha varit och handlat fick jag se en fantastiskt fin solpelare. Tyvärr hade jag förstås inte kameran med, men det såg ut ungefär som på bilden nedan (som alltså inte är från Ekenäs), med den skillnaden att solen inte hade hunnit under horisonten än här så tänk er en stark orangeröd sol i underkanten och en starkare och mycket mer orangeröd ljuspelare än den på bilden. 
 


'


Kommentarer
Postat av: Per

Låter som ett fascinerande skådespel!

Med tanke på ditt nästa inlägg (med finska flaggan i bild) såg jag direkt "ljuskorset" i denna bild - men tänkte, att färgerna är ju fel. Men se vad som händer, om du bara inverterar färgerna rakt av! (Jag använde "Paint" som ligger under start-menyn på min dator.)

2012-02-05 @ 19:26:23
Postat av: Kajsa

Ja! Men att färgerna är fel kan ju enkelt förklaras med att bilden inte är från Finland.



För övrigt saknades det där molnet som bildar det vågräta bandet i korset här, så det var bara en pelare, inget kors (och dessutom rödorange, inte ljust).

2012-02-05 @ 20:13:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0