Solnedgångarna i Flempan!

 Jag har ju tillbringat den gångna veckan i Stockholm, boende i min lägenhet i Flemingsberg, för att uträtta följande ärenden:
  • Hitta en ny hyresgäst till lägenheten i och med att min förra flyttade ut.
  • Fixa ett ärende på skärgårdsstiftelsen.
  • Göra spindelfilm (för att läggas på youtube) med jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmueet.
Dessutom var planen att under veckan sammanställa en stor mängd enkätdata i sifferkodat format i en excelfil som jag och en kollega sen ska kunna analysera direkt efter midsommar.
 
Alla ärendena på listan klarades förstås av, utom det där med excelfilen. detta beroende på att datats ursprungsform är hopplöst jobbigt att jobba med och en del felaktigheter smugit sig in som gör att allt tar otroligt mycket längre tid än det behövt göra om man upptäckt det och rättat till det från början (nä, det är inte jag som gjort det från början). Men första punkten var viktigast, och när man vistas i och visar lägenheten i Flemingsberg under en vecka kan man förstås inte låta bli att göra jämförelser med lägenheten i Ekenäs...
 
Intressant är att många av jämförelserna utfaller till Flempans fördel trots att Ekenäslägenheten är utmärkt och har några mycket stora fördelar. Det första och sista som slår en med lägenheten i Flemingsberg är dock balkongen. Eller rättare sagt utsikten från balkongen.
 
För Flempanlägenheten har en stor halvcirkelformad balkong med utsikt inåt Stockholm, från åttonde våningen i ett hus som står på en backe. Och den bjuder på fantastiska solnedgångar! Det är något jag saknar i Ekenäs har jag märkt - jag har vant mig så vid att kunna avsluta dagen med att beundra en fantastisk solnedgång från balkongen (på sommaren, på vintern går ju solen ned så tidigt att man inte alltid är hemma då). Men i Ekenäs bor jag i helt fel ände av stan för att kunna se några solnedgångar hemifrån alls, och tack vare den skogstäckta backen bakom huset ser man inget även om balkongen inte varit vänd rakt söderut. Så ibland beger jag mig på kvällspromenad till naturreservatet i stan, där man kan beundra solnedgången över havet från en klippa vilket inte alls är fy skam. 
 
Men i Flemingsberg kan man alltså få njuta av detta nästan varje kväll utan att bege sig någonstans. Den gångna veckan i Stockholm bjöd på varannandagsväder, en del riktigt fina soliga dagar och en del riktigt regniga och tråkiga, men även de regniga dagarna klarnade det ofta senare framåt kvällen och solnedgångarna blev dramatiska i kombination med mörka molnformationer. Här kommer en bildkavalkad från veckan, tyvärr saknas bilder från den kväll det dessutom syntes en fantastisk hel regnbåge med sekundärbåge och allt (regnbågar är också en ganska vanlig syn från Flemingsbergsbalkongen), för den kvällen hade jag besök så jag fotograferade inte. Men Lasse som var på besök fick ju också njuta av den där regnbågen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0