Svammel om svammel.

Nytt blogginlägg. Först skriver jag inget på en hel vecka (nästan) och sen plötsligt blir det ett inlägg om dan. Såkandetgå. Ingen ordning alls.
 
Men ordning är nu inte något som eftersträvas på bloggen, och jag tänker mig att om det här varit en sån där välordnad blogg som det skrivs väldigt regelbundet på så hade ju alla de otroligt många (njaej...) läsarna av bloggen ju blivit väldigt besvikna om det plötsligt blev ett hål i publiceringsfrekvensen och de inte fick vad de förväntade sig, medan det nu snarare borde vara så att ni blir glatt överraskade när jag någon gång bloggar lite flitigare (eller inte?). Eller så hade jag kanske faktiskt haft fler läsare om jag bloggat oftare, för man ser faktiskt ganska tydligt att besöksstatistiken sjunker när det går längre mellan inläggen.
 
Som forskarnörd tänker man ju då genast att detta både kan testas och borde testas, till exempel genom att undersöka om besöksfrekvensen ökar med en tids mycket flitigt blogguppdaterande - bloggning t.ex. varje dag under en längre sammanhängande period. Se där, nu har vi redan en testbar hypotes och en försöksuppställning! Ska vi? Eller nej, jag har ju inte tid med så flitigt bloggande nu. I alla fall inte schemalagt flitigt bloggande. Så det kommer inte att bli av, åtminstone inte under tillräckligt lång tid för att visa något vettigt tror jag (fast jag vet inte hur lång tid som behövs, men några veckor-månader åtminstone tycker jag). Så nej. Men efter nyår blir jag ju arbetslös som det ser ut, så då kanske jag har tid - å andra sidan har jag väl ännu mindre att blogga om då. Men vi kan ju se vad som händer, jag lovar inget men det vore intressant att testa hur stark kopplingen mellan bloggfrekvens och besökarantal faktiskt är, utan att man ändrar på något annat som till exempel typen av innehåll. Om det är så att besökarantalet ökar med ökande bloggfrekvens så skulle det också vara intressant att se när antalet stabiliseras igen om vi förutsätter att bloggfrekvensen inte ökar kontinuerligt utan bara går direkt från en låg nivå till en högre nivå och sen stannar där. Det här kan man sen rita en snygg figur på om man vill (och det vill man ju).
 
Men jag kan ju kanske bara försöka blogga lite oftare än vanligt, åtminstone oftare än en-två gånger i veckan, ett tag och se om det syns någon tendens till att det gör skillnad...? Det kommer att bli svårt dock, de enda gånger jag bloggat så ofta som en gång om dan har varit när jag har gjort en bloggadventskalender och det har varit jobbigt då att uppdatera den varje dag. Detta trots att jag i vissa fall faktiskt fuskade lite och skrev några inlägg åt gången när jag hade tid och sedan sparade överskottsinläggen för publicering kommande dagar när jag visste att jag skulle få svårt att hinna skriva något. Så det är lite dömt att misslyckas att blogga så ofta, men nästan kanske? Förslag på bloggämnen mottages tacksamt. Snart är det ju också advent, så då skulle man ju kanske kunna göra detta flitigare bloggande i form av en ny adventskalender? Fast jag vet inte riktigt vad den i så fall skulle handla om...tidigare adventskalenderämnen har varit spindlar, virkmönster steg för steg, och ekologiska teorier.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0