Jul och advent och sånt

Nu lackar det mot jul och inget bloggat har det blivit på superlänge. Bedrövligt!
 
Uppdateringar:
 
Jobb: Det där med forskningsmedelsansökningar går (som vanligt...) inget bra. Eller, ansökningarna är bra men ingen vill ge mig pengar för dem ändå. Så jag jobbar lite här och där timmar hit och dit så länge.
 
Spindlarna: Spindlarna härhemma mår bra, som vanligt. De har fått visa upp sig lite på sistone, Kerstin var med i Morgonpasset i radio P3 i höstas när jag pratade spindlar där och jag har också haft några studenter från en medieutbildning på den närbelägna högskolan hemma som gjort ett spindelreportage. Kerstin är nu så trött på detta att hon gått under jorden, bokstavligen. Fast egentligen beror det nog mest på att det är vinter. Under jorden är hon i alla fall.
 
Ideella spindlar: Om man nu inte får riktigt jobb så är det i alla fall inget problem att få ideellt sådant, i synnerhet som jag inte kan säga nej...jag intalar mig att det är saker som kan användas som meriter på ett CV och att det är bra därför, men jag gör i alla fall mycket jobb som ingen betalar mig för. Förutom att ställa upp som intervjuobjekt för studenter och agera spindelexpert i morgonpasset (och i Mitt i naturen och TV4 nyhetsmorgon tidigare i våras) har jag hållt spindelföredrag på Entomologiska föreningen i Stockholm nyligen. Jag har också åtagit mig först att skriva en artikel men sedan även till att bli redaktör för en nystartad populärvetenskaplig tidskrift om småkryp i entomologiska föreningens regi. Yrfän ska den heta, första numret kommer ut i vår. Och sist men inte minst så fortsätter facebookgruppen Spindelnätet (om svenska spindlar) som jag startade i våras att växa. Vi närmar oss nu 800 medlemmar, på ett år. jag vet inte hur fort som är normalt för facebookgrupper att växa, men det känns ganska snabbt tycker jag! Den där gruppen tar också mycket av min internettid vilket är en av anledningarna till att den här bloggen är så eftersatt (det och att betydligt fler läser vad som skrivs i Spindelnätet än här...).
 
Speleri: Jag spelar förstås, hemvärnsmusikkåren repar för tillfället figurativt program inför Bremen tattoo i januari, en resa som kåren ser mycket fram emot (i synnerhet efter vårens resa till Virginia International Tattoo i USA som verkligen gav mersmak). Vi har också gjort ett par högvaktsspelningar och lite andra spelningar under hösten. På onsdag (Nobeldagen) har vi en privat spelning, sen är det juluppehåll tills januari då det bara är ett par rep kvar tills Bremen. Frälsisbrassbandet har haft konsert i storkyrkan idag tillsammans med sångsolist och Stockholms domkyrkokör, med traditionsenlig jul- och adventsmusik. Pampigt och fint, och jag kan lägga till Storkyrkan på den vid det här lagt ganska långa listan på kyrkor jag spelat i. Som konsertlokal är storkyrkan trevlig akustiskt men det är lite trist att det är så väldigt mycket pelare och utsmyckningar att en ganska stor del av publiken faktiskt inte kan se vad som händer längst fram i kyrkan. Tips: Om du nån gång ska på konsert i storkyrkan, var beredd på att du är där för att lyssna, inte se, så blir du inte besviken om du inte skulle ha väldig tur med placeringen. Men det blev i alla fall en fin och mysig konsert med fin musik! Nu är det dock dags att lägga undan julmusiken och börja öva utantillmarscher på allvar inför Bremen. 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Per

Trevligt att höra ifrån dig igen, Kajsa - och du har ju haft mycket att stå i under tiden; och ännu mer har du på gång!
Själv hade jag ju tänkt lägga av med bloggandet efter inlägg nummer 1000, men så har det ändå fortsatt (med väldigt varierande frekvens). Ibland har jag tagit till lite inspiration från vännerna i Melbourne - för att hålla hjulet rullande. :)

2014-12-08 @ 22:05:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0